Mijn Specialisaties

Als gediplomeerd medisch pedicure heb ik mij naast de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Hygiëne en schoon werken staat bij mij in hoog vaandel. Als pedicure ben ik aangesloten bij de branche organisatie ProVoet. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Daarnaast ben ik KPR geregistreerd bij ProCert. Dit betekend dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

 

Om jouw voeten de beste zorg te kunnen bieden werk ik tijdens een behandeling vaak met nattechniek. Met gedemineraliseerd water worden de behandelde plekken gekoeld, waardoor je bijna geen branderig gevoel ervaart tijdens het frezen. Dit wordt vaak als zeer prettig ervaren. 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Een diabetische voet kan ontstaan doordat de zenuw in de voet beschadigd raakt door een te hoog bloedsuikergehalte. Het gevoel in de voet verdwijnt langzaam en hiermee verdwijnt als ware ook het waarschuwingsgevoel van de voet. Er kunnen dan gemakkelijk wondjes ontstaan zonder dat u er iets van merkt. Wondjes bij mensen met suikerziekte genezen minder snel door vernauwde bloedvaten en een slechte doorbloeding. Het is daarom erg belangrijk om je voeten regelmatig te laten controleren, ook wel een diabetische voetcontrole. 

Neuropathie

Bij neuropathie is er sprake van beschadiging van de zenuwen. Hierdoor voel je niet goed dat je een wondje hebt. Je blijft ermee rondlopen, waardoor kleine wondjes zo ongemerkt groter worden en er extra eelt kan ontstaan. 

Ik kan professionele hulp en verzorging bieden bij een diabetische voet. Soms worden deze behandelingen ook door de ziektekostenverzekering gedekt, neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar. 

Medisch pedicure, Ambulant, Borne,Pedicure aan huis.

Reumatische voet

Reuma vergroot de kans op voetproblemen. Er kunnen drukplekken aan de binnen- en buitenzijde van de voet ontstaan. Daarnaast leidt medicijngebruik of de aandoening zelf soms tot extra problemen, zoals een dunner wordende huid of wondjes die sneller ontsteken. Voeten van reumapatiënten vragen om extra zorg. Door de reumatische aandoening zijn ze vaak kwetsbaarder en gevoeliger. Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

 

Als reumapatiënt kunnen deze behandelingen door de ziektekostenverzekering worden gedekt, neem daarvoor contact op met je zorgverzekeraar. 

Nagelreparatie

Bij een gescheurde nagel, ingegroeide nagel, een traumanagel of een tunnelnagel kunnen we een kunstnagel plaatsen om de natuurlijke groei te bevorderen en pijnklachten te voorkomen. Bij een nagelreparatie wordt de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel van LCN-gel of acryl wordt vervangen. De kunstnagel voelt heel natuurlijk aan. Na een reparatie kan de nagel gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd worden en er weer mooi en verzorgd uitzien.  

 

 • Vervanging van ontbrekende nagels
 • Correctie van vervormde nagels
 • Behandeling van ingegroeide nagels
 • Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
 • Versterking van de nagel
 • Opvullen van missende nagelhoeken
 • Verfraaiing en behandeling van mycosenagels (schimmelnagels)
 • Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma

 

Belangrijke informatie na een nagelreparatie

De kunstnagel heeft 24 uur nodig om volledig uit te harden, wees voorzichtig met water. Knip de nagel nooit om te voorkomen dat deze breekt of beschadigd, voorzichtig vijlen mag wel. Nagellak mag gebruikt worden, maar verwijder deze alleen met een remover zonder aceton. Verwijder de kunstnagel nooit zelf, dit kan blijvende schade of zelfs verlies van uw natuurlijke nagel tot gevolg hebben. Draagt u de kunstnagel ter behandeling van een mycosenagel? Spray of druppel dan 2x per dag met een mycosemiddel om de LCN-gel te activeren. Draag verantwoorde schoenen met voldoende ruimte in de lengte, breedte en hoogte. Controleer op drukplekjes, roodheid, jeuk, of irritatie van de huid rond de nagel en maak zo nodig direct een afspraak. Ook als u denkt dat de nagel te lang wordt. 

Medisch pedicure, Ambulant, Borne, Zenderen, Pedicure aan huis.

Nagelregulatie

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechniek. Dat betekent dat ik met behulp van metaal, kunststof of composiet een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel weer naar een juiste vorm te corrigeren. Het is een techniek die vooral wordt toegepast bij problemen met de grote teen. Het gaat vaak om teennagels die door verschillende oorzaken scheef, rond of krom groeien. Dit geeft dan problemen in de nagelwal, zoals bijvoorbeeld ingegroeide nagels. Door de nagelbeugel wordt de nagel langzaam weer vlakker en verdwijnen de pijnklachten. De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit met de nagel mee.  Ik kijk bij iedere patiënt welke regulatie het beste toegepast kan worden. 

 

 • Nagelwalproblemen; likdoorns en eelt in de nagelwal 
 • Confexe nagels; tunnelnagels, krulnagels en andere krommingen in de nagelplaat 
 • Pseudo unguis Incarnatus; ingroeiende nagels 
 • Unguis Incarnatus; ingegroeide nagels 
Medisch pedicure, Ambulant, Borne, Zenderen, Hertme, Pedicure aan huis.

Voorwaarden

Bent u op het moment van de gemaakte afspraak niet thuis of zegt u de afspraak minder dan 24 uur van tevoren af, dan wordt de behandeling bij u in rekening gebracht!